Jag har känt mig missnöjd med årets tomatodling. Det har inte blivit som det brukar och jag har inte riktigt hunnit med att binda upp, tjuva etc.
Men nu börjar det äntligen ändå bli en hel del att skörda och jag tror nog att vi ska klara de närmaste månaderna vad gäller tomater.
Och vackra är de och en välkänd sanning är ju att egna tomater smakar bäst. Bifftomaterna blir delikata med en skiva mozarella och lite olivolja, svartpeppar och basilika. De ”vanliga” blir ljuvliga som bruschettas. (Sänk ner tomaterna i kokande vatten, skala och hacka. Stek en skiva gott lantbröd i rikligt med olivolja, gnid i brödskivan med vitlök – jag river lite extra vitlök på det hela också och lägg på tomathacket.) Körsbärstomaterna är härliga bara som de är eller i en sallad.
Och den för mig helt nya sorten Indigo Rose blir helt svart! Flera ”förstå-sig-påare” hävdade att det bara var manipulerade bilder och att den inte alls skulle bli så svart, men fel hade de!
De är ännu inte helt mogna, så jag kan inte bedöma smaken, men läckra är de att se på! Och dessutom ska de ju vara extra nyttiga! Ska försöka få tag på fröer till nästa säsong att sälja i butiken!
3 responses to “Årets tomatskörd”