Vilken ljuvlig lång höst vi har! Visserligen stormade det rejält på första advent, men ännu känns snön avlägsen.
Julrosen blommar för fullt i rabatten på innergården. Vilken magisk växt!
Och i gruset utanför butiken står frösådda penséer och ger vårkänsla….
KVITTENMARMELAD
Låt gärna frukterna ligga i rumsvärme någon/några veckor och eftermogna. De doftar himmelskt!
Skala och kärna ur frukterna, skär i mindre bitar.
Koka fruktköttet (ca 1 kg rensad frukt) tillsammans med ca 2 dl vattten och saften av 1 citron på svag värme i ca 20 minuter. Mosa eller stöt fruktbitarna om Du vill ha en slätare marmelad. Tillsätt 0,5 – 1 kg syltsocker och låt koka ytterligare 3-5 minuter. Häll upp i varma, rena burkar.
Helt makalöst ljuvlig till smakrik ost; t ex Stilton eller spansk Manchego!
Och för varje dag som går, blir vintern kortare!