Första advent & Kvittenmarmelad

Vilken ljuvlig lång höst vi har! Visserligen stormade det rejält på första advent, men ännu känns snön avlägsen.

julros.dec13

Julrosen blommar för fullt i rabatten på innergården. Vilken magisk växt!

pensé.dec13

Och i gruset utanför butiken står frösådda penséer och ger vårkänsla….

KVITTENMARMELAD

kvittenmarmelad

Låt gärna frukterna ligga i rumsvärme någon/några veckor och eftermogna. De doftar himmelskt!

Skala och kärna ur frukterna, skär i mindre bitar.

Koka fruktköttet (ca 1 kg rensad frukt) tillsammans med ca 2 dl vattten och saften av 1 citron på svag värme i ca 20 minuter. Mosa eller stöt fruktbitarna om Du vill ha en slätare marmelad. Tillsätt 0,5 – 1 kg syltsocker och låt koka ytterligare 3-5 minuter. Häll upp i varma, rena burkar.

Helt makalöst ljuvlig till smakrik ost; t ex Stilton eller spansk Manchego!

Och för varje dag som går, blir vintern kortare!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.