Vilken underbar vinter vi har! Ljust och grönt och ingen snö!
Backen i vår Vita trädgård lyser gul! Vintergäck och snödroppar i massor.
I vår ska jag försöka hinna med att dela och plantera om snödropparna så snart de blommat över. Så att de blir fler och fler….
Och i köksträdgården finns det en del att skörda! Den 20 februari!
Spenat som jag sådde tidigt i höstas.
Liksom den ljuvliga mache sallaten, som ju också kallas vintersallat. (Kolla in daggmasken nere i vänstra hörnet – det är vår!)
Den röda grönkålen är också något att glädja sig åt.
På innergården blommar julrosorna i rabatten. Och idag är det exakt fyra veckor kvar till Vårdagjämningen.
Frösådderna växer till sig. De första tomatplantorna och kronärtskockorna har jag omskolat en första gång och de står nu i växthuset, där jag håller ca 10-15 grader och har växtbelysning på 14 timmar per dygn. Chili och paprika är också omskolade, men får bo kvar i gästrummet med rumstemperatur och under växtbelysning. Jag sådde Blomman för dagen i söndags och de är redan idag ca en dm höga – på fyra dagar! Vilken växtkraft!
Jag brukar ju alltid så mina fröer i krukor med 3/4 planteringsjord och så 1/4 såjord överst (där jag sätter fröerna). Men i år hade jag läst om kokosfiber och testade det. Ingen hit precis!
Den stackars lilla plantan till höger är sådd i kokosfiber och de till vänster i min vanliga jordblandning. Så ska man använda kokosfiber, ska man nog blanda den med planteringsjord och dessutom använda gödning. Men, man lär sig, hela tiden!