Trots extremt hård blåst och en hel del regn, är det rätt härligt när man kan skörda de flesta ingredienserna till middagen – redan den 12 maj! Sparris, rucola, rädisor och sallad.
SPARRIS måste vara bland det tacksammaste man kan ha i sin köksträdgård! Vi planterade 11 plantor Rambo F1, som vi köpt hos Karin von Schenck på Österlensparris, den 21 april 2007. 2007 fick de växa fritt, 2008 tog vi något smakprov och 2009 tog vi ytterligare lite mer. Fr.o.m. 2010 skördar vi samtliga stänglar fram till midsommar. Sedan låter vi plantorna utvecklas fritt och de bildar en 1-1,5 m hög sparrishäck. Riktigt dekorativt (och snyggt i blombuketter).
Hittills har skörden blivit nästan mer än vi förmår äta upp…. Som tur är finns det ju frys! Det sägs att lerjord ska ge dålig sparrisskörd, men vi har inte märkt av det. Vi försöker hålla ogräsfritt, fyller på med lite kompostjord och lägger på gräsklipp efter skörden.