Tomatsoppa med fetakräm

Just nu skördar vi tomater för fullt och höstvädret inbjuder till en mustig soppa.

(Men den här soppan blir faktiskt nästan lika god med konserverade tomater, så man kan njuta av den året runt.)

1 kg färska tomater (eller 1 brk konserverade av bra kvalitet)

1 buljongtärning

1 gul lök

2 vitlöksklyftor

2,5 dl vatten

0,5 dl vispgrädde

en näve färsk basilika

salt och svartpeppar

Hacka  lök och vitlök och fräs i olivolja några minuter. Tillsätt resterande ingredienser. Jag bara klyftar tomaterna (med skal) och mixar soppan med mixerstav i slutet av tillagningen till lagom konsistens. Låt koka ca 20 min och smaka sedan av med salt och peppar (en mycket liten knivsudd socker förhöjer tomatsmaken).

Servera med en klick Fetakräm gjord av en del smulad fetaost och en del creme fraiche. Ca 1 dl av varje blir rätt så lagom.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.