Jag köpte i våras några plantor brysselkål och skördade häromdagen en mer än halvmeterhög planta.
Tydligen kan man låta dem stå kvar hela vintern och skörda efterhand. Brysselkål är bland det nyttigaste man kan äta.
I Anna Bergenströms bok ”Kärlek, oliver och timjan” hittade jag ett härligt recept på Brysselkål med timjan.
Ansa och skölj 500 gr brysselkål. Koka upp 5 dl vatten med 1 tsk salt. Lägg i brysselkålen och låt sjuda under lock i 5 min och sedan utan lock ytterligare 5 min. Häll av vattnet och fyll på med iskallt vatten så att brysselkålen kallnar helt.
Dela varje litet kålhuvud. Lägg dem i en skål och slå på en dressing av 2 msk vardera av vit balsamvinäger, vatten och olivolja. Smula över lite flingsalt och svartpeppar. Garnera med färsk timjan.
Ett mycket gott tillbehör till det mesta!