Den franske bagaren

Jag köpte i förra veckan Sébastien Boudets bok ”Den Franske Bagaren”, med undertiteln Surdeg Mat Kärlek. En helt ljuvlig bok. Jag sträckläste den en kväll och satte sedan fart på surdegsbaket……

Så i söndagsmorse kunde vi njuta av en ljuvlig, smakrik ”Pavé”, ett surdegsbröd med både vete- och rågmjöl. Mycket gott!

Det blev t.o.m. ett bak av Le kanelbulle, dvs kanelbullar bakade på en vetesurdeg. Mycket delikata!

Läste också någonstans att surdegsbröd har ett mycket bättre GI-värde än vanligt jäsbröd.

Sébastien Boudet har en hemsida och blogg med massor av recept m.m. www.brodpassion.se

 

One response to “Den franske bagaren

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.